FAQ

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaande woning. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering?Een aantal vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Project

Waar ligt Buitengoed?

Buitengoed Heiloo is onderdeel van de Oostflank in gebiedsontwikkeling Zandzoom en bevindt zich tussen de Lagelaan, de Kennemerstraatweg en de Oosterzijweg. 

Wanneer start de verkoop?

Naar verwachting start de verkoop van de eerste fase in het voorjaar van 2021. Welk type woningen en hoeveel woningen dit precies zijn, vertellen we je zodra we meer weten. Op dit moment wordt er gewerkt aan de voorbereidingen. Meld je aan en we houden je graag op de hoogte van de ontwikkelingen! 

Wie verkoopt en bouwt de woningen?

Dura Vermeer verkoopt en bouwt de woningen.

Wat wordt de sfeer van het gebied?

Buitengoed is gebaseerd op de unieke historische waarden van de streek. De kwaliteiten van zowel de linten als de buitens komen terug in de architectuur, het landschap en de duurzame invulling van dit unieke, bosrijke woongebied. Hier ervaar je straks het echte buitengevoel, kun je sporten, spelen, onthaasten en ontmoeten. Buitengoed biedt de mogelijkheid om samen te tuinieren. Ten slotte zijn ook vroegere, handige ‘vergeten’ systemen voor duurzaamheid teruggebracht in de opzet van de woningen en het landschap. Zo biedt Buitengoed volop mogelijkheden voor een duurzame, gezonde leefstijl en ouderwets woonplezier.

Komen er ook huurwoningen in Buitengoed

Nee, er komen geen huurwoningen in Buitengoed.

Nieuwbouw

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen.

Wat zijn de voordelen van een nieuwbouwwoning?

Nieuwbouw wordt gebouwd volgens de laatste regelgeving en dat betekent dat je geniet van een heel aangenaam binnenklimaat. De woningen krijgen standaard vloerverwarming. Heel comfortabel. Daarbij heb je bij een nieuwbouwhuis lage energielasten, door de uitstekende isolatie en zonnepanelen op het dak. De woningen in Buitengoed hebben minimaal een EPC van O. 

Waar vind ik nog meer informatie over het kopen van een nieuwbouwwoning?

Op de website van bewust nieuwbouw vind je meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Kijk op www.bewustnieuwbouw.nl voor meer informatie.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.